Oj vad mörkt

det är utanför fönstret! Totalt kolsvart,huva!
Späckad ,intensiv dag på jobbet, lite hushållsysslor (som att sortera 50 st helsvarta strumpor. Enda skillnaden  är bred resår,smal resår ,lång ,kort,kortare,bred, tjock, tunn osv) Fel att köpa strumpor med mönster på eller i någon annan färg ?





Idag blev det stekt korv med blomkålsmos till middag! Mums


Bacon är gott

I dag blev det pasta åt familjen med en sås av stekt klippt bacon,paprika,svamp,purjolök , en hel stor burk cremefraiche ,salt ooch peppar! Jag åt såsen med grönsaker till! Kanongott!

Fiskarna i säkert förvar i akvariumet i köket!

Höstdammen

Nu är det hög tid att tömma dammen och ta in fiskarna så de inter yser ihjäl! Ikväll får vi se om vi får någon fångst:)


Mormors hjälpreda




Föräldrarna på föräldramöte på förskolan och mormor och lilljäntan lagar middagen!
  !
Då vankas det köttbullar! Det är svårt att rulla men det blir nog bra till slut! Känns formen igen? Japp varför göra om något som funkar bra? Chokladbollar eller köttbullar spelar ingen roll!


Men gott blev det tilsammans med spagetti och ketchup!

Kladdkaka!

250 g mörk choklad 70%
250 g normalsaltat smör


6 ägg delade i gulor och vitor
2 3/4 dl sukrin ( jag tar mycket mindre,1,5 dl räcker)

1.Värm ugnen till 175*
2.Smält smör och choklad över vattenbad
3.Vispa äggulor  och socker vitt och poröst.Rör ihop det med smöret och chokladen. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i chokladsmeten.
4.Häll smeten i en kakform med låg kant ca 30 cm i diameter.Grädda kakan i ca 20 min.Kakan höjer sig men faller ihop igen på mitten, så att skorpan hänger kvar runt kanterna.
5.Servera direkt ur formen Vispad grädde är mums till!

Godsaker!



Här kommer lite tips vad man kan laga för gott med LCHF

Stekt ryggbiff med bea och till det ugnsrostade rödbetor med chevre på (på rödbetorna olivolja,peppar och flingsalt) Rödbetorna ligger i gråsonen eftersom de har 6,5 i kolhydrater men är det fest så är det( bättre än potatis som har 16,5)Det är iaf otrolgt gott!



Hemmagjorda kåldolmar! MUMS! Naturligtvis hoppade jag över riset inuti men det behöver man absolut inte ha!



Kesoplättar med jordgubbar  och grädde! Sanslöst gott! Smakar som sommar ! Jordgubbarna mixade jag halvtinade med sukrin!



Strimlat kött (fläskfilé eller som jag tog fläskkarré som jag skar bort benet från) Strimlad fräst vitkål, chilisås, kalvfond,cremefraiche och grädde! Till det blomkål! MUMS



En kanonfrukost!  Fil med jordgubbar,ingefära och nyponmjöl, kaffe,  En LCHF macka (egenbakad)bregott Cantadou med gräslök en skiva skinka och en skiva hhamburgerkött!



Ugnsstekt kycklingfilé kalla oliver,feferoni och kokt broccoli. En underbar sås gjord av cremefraiche, grädde och en halv burk creme bonjour med passande smak (jag tog vårlök) som fick koka ihop en stund,salt och peppar!




Lite som jag inte har kort på!

Hemrullade köttbullar med gräddsås och ugnsstekta rödbetor!

Fiskfileér i en form med en sås av grädde,cremefraiche, röd stenbitsrom .salt och citronpeppar. Strö över riven ost i slutet och gratinera! Till det en fräsch sallad!

Jag blev med kor för en natt!

Jag vaknade i natt av att vovven skällde så in i norden vid halv ett och då stod det tio kor (förlåt stutar) hos grannen nedanför mig! De travade in på tomten och gjorde om deras tomt till kohage! Vid kvart över ett gav de sig av neråt byn och vid två tiden hade jag äntligen fått vovven lugn och vi somnade skönt! Halv tre var det dags igen;) Då hade de stora liven intagit vår tomt, de var överallt! På verandan vid bärbuskarna, vid dammen, åt på skyddsskumgummit till studsmattenätet och gillade min rabatt,rev ner blomkrukor och krasade ljuslyktor. En stod och tittade in på mig genom vardagsrumsfönstret och tre tittade mycket förvånat på mig från två meters håll när jag öppnade balkongdörren och bestämt sa till att de skulle låta bli mina blomkrukor;) Jag tog bilen för att åka och kolla om jag kunde se var djuren kom från och kom under bilturen på vart det kunde vara! Jag ringde dit  kl 03.30 och fem minuter senare var ägaren här med en hink godsaker och lockade med sig "kossorna" hem! Jag och vovven hämtade då in tidningen och gick in för att sova en liten stund. Med betoning på liten eftersom jag tittade på klockan 05.20 och tydligen somnade då för 06.15 ringde klockan!  Otroligt att mina kära grannar inte vaknade för det var ett otroligt liv, smölande och bökande! Här kommer ett kort (det var jättesvårt att fota för det var ju kolsvart ute)om ni tittar väldigt noga så ser ni huvudet på en ko utanför fönstret! Nu ska jag natta! Snacka om oväntat besök :)


TRÖÖÖÖÖÖÖTT

Åh vilken jobbig vecka! jobb jobbb jobbbb jobbbbb och möten!
Jag är så trött !
Jag är så grinig!
Jag är så slut!
Jag är så otrevlig!


Sköna söndag!

I dag har det varit lite slappt! Satt och kikade på en film på fm. Framför mig stod en tallrik med två stekta ägg och kycklinggryta sedan i går! Mitt på dagen åkte vi till svärmor och svärfar där jag installerade bredbandstelefoni! Ganska krångligt för ett par i 80 årsåldern!
Nu doftar det underbart gott så nu ska jag ta ut maten ur ugnen!
Sådärja!
Kassler i en form tillsammans med ananas,chaminjoner och coctailtomater,En underbar sås av grädde, majonäs,chilisås, salt och peppar hälldes över och allt stoppades in i ugnen en halvtimme. På med massor med ost och in igen för gratinering!
Mums det blev kanongott!


Astriddag!

Vaknade i morse av ett härligt sms där Astrid frågade om hon fick häls på mormor:) Gissa vad jag svarade ?....

Här lite av vad vi gjorde under dagen!

Chokladbollar!
Först formar man dem!   Sedan pärlsocker!        Man måste städa också!
        

Det färdiga resultatet!


Vi gick på skogspromenad och hittade SVAMPAR!


Plockade kottar och sjöng "ekorr´n satt i granen".


Vi hittade BAJS! USCHA sa Astrid!


Vi besteg Åstakillimanjaro!


Oj vad det är tröttsamt att gå i skogen,nu är det vilopaus med saga (lilla spöket Laban) och provsmak av choklad"boll" ;)


Dagen började och avslutades med studsmattehoppning där morbror Stefan även var med! Vi hann även med att äta fil med jättegod musli och sedan slank det även ner en korv med bröd! Det sägs ju att sjön suger och det stämmer för man blir hungrig av att mata fiskarna i dammen;) 

Fågelsorg!

Ja skrev nyss på facebook att denna lilla(stora) fågel miste sitt liv idag när han krachade mot mitt köksfönster!Det är en hjärpe sa min granne som brukar jaga fågel och som hjälpte mig att ta hand om den:) Stackars lilla fågel!

Ingredienser!

Ingredienser till all bakning hittade jag på ica utom "sockret" (sukrin) det blir hälsokostaffären! "sojamjölet (risenta) pofiber, linfrön och sesamfrön finns bland hälsokost (gryner ärtor,bönor och sånt) ,fiberhusk hittar du vid "gluten"hyllan!

Idag blev det kanongod levergryta och gröna ärtor till middag!
Lever i små bitar
Champinjoner
Lök i medelstora bitar
Fräs allt fast i omgångar
Lägg i gryta, häll över 3 dl grädde och 1,5 dl cremefraiche och 1 buljongtärning eller lite fond och låt puttra en liten stund. Krydda ev med lite salt och peppar

Mums!

Nu ska broderiet som legat "på is" ett tag plockas fram och ljusen tändas!
Kram på er;)

Recept

Här kommer lite recept:)

Scones / Tekakor

Portioner: 15 - 19 st
Källa: Frida
Visa alla recept för: Frida 





Ingredienser:
4 dl sojamjöl, Risenta
1 dl pofiber, Kan hittas vid det glutenfria produkterna
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
75 gram smör
2 dl filmjölk
1,5 dl linfrön


Gör så här
Brödet innehåller ca 1.5 gram kolhydrater per skiva och med hjälp av sojamjölet blir det också väldigt proteinrikt!

Sätt ugnen på 200grader

Blanda alla torringredienser i en bunke och rör om. Skär margarinet i fyrkanter och knåda i margarinet mjölblandningen.

Tillsätt till sist filmjölken och knåda noggrant.

Forma degen till små bullar och lägg på bakplåtspapper eller tryck ut dom till platta tekakor. Grädda i ugnen ca 10min.

Smaklig Måltid!

Sesambröd

Portioner:
Källa: Saknas 





Ingredienser:
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38x24 cm) med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd. 

Caprese - Chokladkladdkaka från Capri

Portioner: 10-12
Källa: Ann (Månadens kaka i Femina nr 1/10)
Visa alla recept för: Ann (Månadens kaka i Femina nr 1/10) 





Ingredienser:
200 g skållad och skalad mandel
200 g mörk choklad
200 g smör
1 dl sukrin
25 g (ca 4 msk) kakao
5 ägg
ev 1 msk rom alt. några droppar pepparmyntsolja

ev florsocker till garnering

Till servering:
vispad grädde och ev myntablad

Gör så här
Hacka mandeln fint. Smält choklad och smör över vattenbad. Tillsätt sukrin och sikta ner kakao under omrörning. Tillsätt mandeln och därefter ett ägg i taget samt ev rom. Rör hela tiden kraftigt(eller med elvisp).

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 25 cm i diameter.

Grädda i 150 graders ugn 50-60 min beroende hur "kladdig" du vill ha den. Den ska vara lite lös inuti när du tar ut den.

Sikta ev lite florsocker över före serveringen.

Och voíla så har du en god kladdkaka utan mjöl och socker!

P.S. Sukrin är en sockeralkohol som ser ut som socker, smakar ungeför som socker (fast inte fullt lika sött). Läs mer under Bra livsmedel. 

Ägg och bacon muffins

Portioner: 12 st
Källa: Veckans middag
Visa alla recept för: Veckans middag 

 

  

Ingredienser:
10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl ost
2 pkt bacon
peppar

Gör så här
Blanda ägg, grädde och ost.
Klipp baconet i små bitar och stek.

Blanda baconen med äggröran, peppra.

Häll sedan smeten i muffinsformar, jag använde en teflonform men rekommenderar att man har pappersformar i så slipper man att smeten fastnar.
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.

Perfekt att ta ut ur kylen på morgonen, värma i micron en minut och njuta av snabba ägg och bacon :) 

Finncrisp med tonfiskröra

Hacka lite rödlök, ta ett par matskedar tonfisk och blanda med creme fraiche till lagom bredbar konsistens. har jag ett ägg kvar sedan frukosten hackar jag gärna ner lite av det med. Jag kryddar med ganska mycket svartpeppar och lite salt, dekorerar med rödlök och lite sval gurka. Gott


Trött i fötterna

Har nu bakat en massa gott till fika på jobbet i morgon!Allt efter LCHF principen förstås:) Lägger upp lite bilder och recept i morgon kväll:) Fick oväntat välkommet besök i kväll:) Min lilla jobbarkompis dök upp för lite fika och surr :)
Vovven har redan nattat!



Nu är jag också tröttis så natti natti!

Gäsp!

Denna dagen har känts så här!
Kom hem vid två, i säng vid tre så det har varit segt idag men kul var det :)

På kvällningen kom kompisarna förbi och bjöd med oss på en liten lusttur med bilen! Kul!

Nu ska jag kolla på en film och sedan blir det natti natti!


Äntligen lördag

Jaha idag blir det fortsatt städning av vårt inkastarrum som nu håller på att bli data och finglasrum! Konstig kombination men bokhyllan med alla finglas efter mamsen står ju där:)
Vardagsrummet är nu klart! Det blev så stort och fint när datorn försvann och nya himmelsblå gardiner kom upp i fönstren!


Köket fick också nya rosiga gardiner ):


Men härligast av allt:


En bukett med ringblommor ,rosa Malva, persilja, morotsblad, dill och några kvistar från snöbärsbusken!

Nej nu måste städningen fixas för i kväll är vi bjudna på grannfest! Kul:)

pärsim

jaha nu har allt kört i gång igen och allt börjar bli som vanligt!
Lillfian har börjat på dagis men det går väl inte alltför bra! Hon är jätteledsen och börjar gråta redan hemma innan de går. Jaja vi får väl se, det brukar ju ge sig!Här hälsar hon i alla fall på mormor och tar upp pärer ur landet




Lillkillen har börjat på babysim och han fullkomligt älskar det!



Ja jag pratar naturligtvis om mina små barnbarn:)

Min "lill" kille har börjat på gymnasiet och ska läsa teknik och det går jättebra  i alla fall!

Lillgumman i Göteborg har det väl si och så! Vissa saker är kanonbra medans andra är botten!Men jag lovar att det blir bättre gumman!

Själv håller jag på att möblera om och städa så det är ganska rörigt men nu ska i alla fall affären få ett besök av mig!

Kram och ha en mysig helg:)

RSS 2.0