Kladdkaka!
250 g mörk choklad 70%
250 g normalsaltat smör
6 ägg delade i gulor och vitor
2 3/4 dl sukrin ( jag tar mycket mindre,1,5 dl räcker)
1.Värm ugnen till 175*
2.Smält smör och choklad över vattenbad
3.Vispa äggulor och socker vitt och poröst.Rör ihop det med smöret och chokladen. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i chokladsmeten.
4.Häll smeten i en kakform med låg kant ca 30 cm i diameter.Grädda kakan i ca 20 min.Kakan höjer sig men faller ihop igen på mitten, så att skorpan hänger kvar runt kanterna.
5.Servera direkt ur formen Vispad grädde är mums till!
250 g normalsaltat smör
6 ägg delade i gulor och vitor
2 3/4 dl sukrin ( jag tar mycket mindre,1,5 dl räcker)
1.Värm ugnen till 175*
2.Smält smör och choklad över vattenbad
3.Vispa äggulor och socker vitt och poröst.Rör ihop det med smöret och chokladen. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i chokladsmeten.
4.Häll smeten i en kakform med låg kant ca 30 cm i diameter.Grädda kakan i ca 20 min.Kakan höjer sig men faller ihop igen på mitten, så att skorpan hänger kvar runt kanterna.
5.Servera direkt ur formen Vispad grädde är mums till!
Kommentarer
Postat av: Jessica
Blev den god????
Denna vill jag göra! Jobbar du på onsdag? Astrid vill träffa dig. :D
Kram!
Postat av: supermamma
Jobbar till halv fem!Alla onsdagar:( Den blev underbar!
Trackback