AAAAAJ

sa lilla Dante idag när han fick sin andra spruta här i livet! Lyssna på hjärta och lungor var inget problem men sedan......
sprattel sprattel sprattel! Jag lyckades inte hålla honom utan veterinären fick hämta någon som var mer van att "klämma" åt! Jag var ju så rädd att jag skulle strypa honom ;) Hon tog sprutan i nacken coh när det äntligen var klart så fick han godis av dem men icke sa nicke, så lättflirtad var han inte! Han bara tittade surt på dem men efter en liten stund var allt glömt och han slukade gobitarna.
  

Efter besöket gjorde vi ett till besök hos favvobushenke! Nu låg ju han och sov förstås men när sonen ringde på och frågade om vi fick kaffe så blev det fart för Dante var ju med:)


Det här är favvoplatsen här hemma! Jag sorterar tvätt och Dante sover! Bäst är när det är obäddat så överkastet ligger till hälften på golvet för då blir det så mjukt och gossigt!

Kram kram

lugn och fre!

Som en kompis lilla flicka sa! Nu vill jag vara i lugn och fre, sa hon när det blev lite för mycket av det goda!
I dag har det varit lugnt i alla fall!
Jag har gjort jätte mycket fast jag inte stressat alls utan haft hur lugnt som helst! Sonen och jag gjorde en göralista och delade på den och vips vad fort allt går då.
Allt är handlat också för i morgon ska jag lämna in bilen så då får jag bli hemma hela dagen!

Besöket hos kirurgen gick jättebra och det blir operation till hösten!

Olyckorna i går fortsatte på kvällen! jag tappade en fyllning i en tand ! Fort var det gjort att bli av med en tusenlapp! Ska dit på onsdag och få det gjort!

På kvällen fick jag ett gallstensanfall som hette duga! Blev helt färdig och somnade utmattad efter intagandet av ett gäng tabletter kl 21. Sov till 04 när lilla voffen ville ut, somnade sedan direkt igen och vaknade 07 av att det var dax igen. La mig igen och vaknade 10. Jag mår fortfarande illa men det är i alla fall mycket bättre.

Nu är det middagsdax!


En allt händer dag

Ja igår var en sån dag!
1.Det började med att lilla vovven ville gå ut, jag satte honom i sängen så han inte skulle hinna kissa innan jag fått på mig morgonrocken! Men Aj! Han klev upp på densamma utan att jag såg det och när jag drog på mig den åkte lillstackarn i golvet. Han klarade det bra men gnällde lite för att han blev rädd :(


2.Precis innan vi skulle  åka till stan och byta vår antenn så hämtade jag den från sovrummet, sonen kom och frågade en sak och vände för att gå tillbaka till köket, morgonrocken hakade fast i kartongen, som vreds ur mina händer och damp ner med ett brak .........rakt i huvudet på Dante! Han föll omkull och landade på rygg och gnällde! Stackars han! Det var två ångerfulla husse och matte som slängde sig på knä för att trösta!
Jäkla grindantenn!



3. När vi var nästan hemma så såg vi en gammall tant som kom och gick med en rullator. Det blåste mycket och hatten flög av henne. Jag saktade ner på en gång och sa till sonen att springa ut och hämta den åt henne, men innan vi hann göra något vände hon sig om och skulle hämta hatten. Hon hade svårt att gå så oturligt tappade hon balansen och ramlade baklänges. .....En snabb blick i backspegeln, drog år handbromsen och sprang ut tvärsöver vägen. Samma sak hände från motsatt körbanan så vi var två som sprnag fram. Jag lyfte upp henne och förhörde mig om att hon inte gjort illa sig medans den unga gentlemannen fixade till rullatorn. Jag hämtade hatten och satte den på plats och tanten vankade iväg. Tur att det gick bra! Jag ringde senare till äldreboendet hon var på väg till och berättade vad som hänt ifall hon skulle gjort illa sig!

4. Sonen fick ju en mobil och i födelsedagspresent skulle han av sin moster och sina systrar få påfyllnad på kortet! De frågade om det var Telia, nej sa jag det är Halebop!
F-n ......Det var det ju inte, det var telia! Hjärnsläpp eller? De hade ju redan köpt så det var bara att axla ansvaret och försöka fixa till det så det blev rätt!
Dum blondin eller?  

Resten av kvällen blev ganska lugn i alla fall! Hoppas på en sådan dag idag också! Nu ska gör mig i ordning och åka på sjukhuset för att prat med kirurgen om ev operation för gallan!
Have a nice day!

Natti

God natt ! Ses i morrn!



En helt vanlig dag!

I dag är det inget särskilt, det känns jätteskönt!
Ja sonen ska till tandläkaren i stan och jag måste byta en antenn i Birsta förstås och så kommer syrran och gratulerar mammas "lilla" pojke i eftermiddag men annars så...........Det är ju bara baggisar mot allt som varit en tid!

I går firade vi ordentligt förstås! Uppvaktning kl 7 för sen skulle gubben till jobbet. Det blev bara en present från oss eftersom önskningen var en mobil och då blev det ju så ;)
     

Hela dagen var lugn men vid 16,30 dök alla gratulanter upp! Det blev sill, lax och nubberöra till förrätt och tacos till efterrrätt! Sedan blev det tårtdax, smörgåstårta och jordgubbstårta!
       

Den minsta sonen ville ut halv två i natt och han gjorde det han skulle på en gång sedan sa jag bara nu går vi och lägger oss igen och följde med  och la sig i buren på en gång. Gnagde lite på bitringen men somnade snart igen.  Halv sju gnällde han igen och samma sak hände  fast vi gick inte och lade oss utan vi tog reda på disken sedan i går och bryggde kaffe till den stackars mannen som måste iväg till jobbet. Dante åt mat, han var jättehungrig och vi fikade. Jag hörde något skrapade mot golvet och gick för att ta reda på vad den lilla odågan pysslade med . Jag började gapskratta! Han tyckte  nog att vi sovit nog för i vardagsrummet låg i en fin rad mina jeans, tröjan och BH! Han hade dragit allt detta, den lilla skroten ända från sovrummet!

Sedan vinkade vi åt  K  och därefter gick vi och la oss och läste tidningen.  Dante gnagde en bra stund men slocknade sedan och då gjorde jag det samma , vi vaknade 10.00! Då rastade vi igen !
Nu ska vi göra oss i ordning för att åka men lilla Dante ska få stanna hemma och vakta huset;)

Ha en trevlig dag!

god fortsättning!

ja nu är helgen över men vi fortsätter firandet med kalas i morgon eftrsom sonen fyller 14 år!
Det har varit en kanonhelg med god mat och dryck och späckad av uppfostringstillfällen! Vår valp är inte rumsren ännu men på god väg i alla fall! Vi hinner inte alltid för han kissar VÄLDIGT ofta! Gör valpar det?
Här kommer lite bilder från helgen!

Vår lill valp tar premiärturen i kompisarna chrysler!


Vår Isabella startade fint och fick komma ut i solen för första gången i år!


Lilla Dante åker cykel i cykelkorgen, det var en tpoppengrej tyckte han!


Vi fick en välkomstdrink när vi kom fram till våra kompisar!


VIlken underbar mat vi fick! Evor kan laga mat de;)

Vi fick 5 sorters sill, nubberöra, gravad lax, ägghalvor med räkor, potatis, räksallad, potatissallad, räkpaj, janssons frestelse, kycklingspett, grillad korv, kalvsylta, rödbetssallad ja jag har säkert glömt en del ändå!

Till efterrätt blev det jordgubbspaj med grädde och cuantreau!


Även en lite ostbricka klämdes ner framåt nattkröken!
Hemfärden påbörjades 03.30 !

Midsommardagen blev lugn. sov till 10.30 och sedan småpysslades det bara! Jag grävde klart runt dammen. det blev jättefint. Ogräset hade smugit sig inåt så rabatten runt blivit alldeles för smal. Mot kvällningen blev det god middag med laxmacka till förrätt och grillad ryggbiff och friterade pommes stripes och stora oliver med feetaost inuti. Åh vad gott! Sedan fick vi främmande och det blev glass och jordgubbar och en liten drink!


har ni sett vilken vacker rosenbuske? den är tagen hemma i Färila i min mormor och morfars trädgård för många många år sedan! Huset och trädgården och mormor och morfar finns inite längre men rosenbusken växer och frodas!

Nu ska jag förbereda födelsedagsbrickan! Smörgåstårtorna står klara i kylen och tårtan fixas i morgon!
natti natti !

Glad midsommar!


åh vad gott!

I dag har jag :
Tankat
varit på macken och rådfrågat för min bil går het!
Varit på Ford och köpt en termokontakt som ska bytas under helgen!
köpt en present till kompisarna som vi ska till i morgon kväll!
köpt en digital grindantenn ( vår förstärkare till tvantennen gick sönder av åskan!
Storhandlat på citygross!
packat och fryst!
tvättat tre maskiner och hängt!
vattnat
lagt in sill
haft främmande
städat
lagat världens godaste mat!
klippt klorna på Dante!
kolla vilken görhärlig mat:
     
strömmingsbörsar med potatis!
Vad gör ni imorgon? Vi ska till kompisar och njuta av god mat och trevligt sällskap! Lilla Dante ska få åka cykel i
cykelkorgen med mig!
ha en härlig kväll!

åska och bad

nej usch vad det började åska! Vi satte oss och åt varmkorv på verandan och tittade på det "vackra" vädret i stället! Lilla Dante var inte ett dugg rädd! Nu blev det ju inget trädgårdsarbete utan när åskan slutade och bara regnet fortsatte att strila så gick vi in och blötte ner vår lilla vän med ett rejält bad! Oj det var en upplevelse! Han ville INTE men det var tydligen ganska skönt ändå! Här kommer en liten hundbadskavalkad!


Visst blev han fin!


Nu ska jag i väg till Bogrundet och sortera plant med sonen!
Kram på er

hua!

Oj vad rädd jag blev häromkvällen ! jag och gubben satt och tittade på tv (jag vid datorn förstås) plötsligt hör vi hur lilla dante skriker och skriker och skriker hjärtskärande! Jag flög upp och rusade (den löpningen skull sjukgymnasten sett) in i sovrummet och där mötte jag lillvännen! Jag vet inte vad som hänt men han måste i alla fall gjort illa sig. I natt hände samma sak igen när vi låg och sov. Dante sover i buren nedanför mig så jag ska ha koll på när han vaknar och kunna springa ut med honom så han inte gör sina behov inne. Jag vaknade av samma hjärtskärande skrik och flög ner på golvet och där satt hjärtat fast med nosen och tänderna i gallret! Jag fick loss honom och kollade men det var inga fel i munnen i alla fall! Nu är det jag som lägger in mjuka korgen i buren så den täcker gallret så han inte kan fastna! Han hade en filt förut men det räckte tydligen inte!

Sådärja! hoppas det blir bättre!
Jag har köpt en dammsugare till dammen! Har ingen aning om hur den fungerar men jag och sonen ska ut och prova bara vi slängt i oss lite frukost!


Vi hörs senare:)

vardagsliv!

Lite bilder från min trädgård nu på morgonen!

mitt lilla rabatthjärta                      Olvon                                 svarta tulpaner                   
           
det nya äppelträdet                 små bäbisäpplen                  min damm
          
rhododendron för 14 dagar sedan               NU!
                                               
en av mina rosenbuskar       vir gammaldags ros           hummelbesök
                                                  

en av mina balkonglådor        Löjtnantshjärta                              lilla rundeln
                    

 

Och avslutningsvis innan jag går ut och påtar i min lilla trädgård..........

oj oj oj!

Nu har man blivit mamma igen!
Gud vad kul MEN JOBBIGT!
det är mat, kissning, bus,kissning,sova,kissning och så börjar det om igen! Och däremellan är det ca 30 kissningar och bajsningar inomhus! Jag har varit och köpt en hel bal toapapper ;)
Men gud så fin och gullig och rolig han är!
Dn 6 Juni på nationaldagen åkte vi till Gävle för att hämta vår lilla vovve!
Det här är Dante (Dartanjang), mamma Gloria och mormor Julia


Första mötet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Första gången i buren som all bilåkning sker i! Det var en hel del gnäll och låtande som en lite fågel under färden hem!


Vi behövde lite mat i oss efter den spännande dagen! Så vi stannade vid en kiosk och åt lite "nyttig" mat!


Äntligen hemma!
Nu har matskålen hittats!Bra restaurang det här verkar det:)
Nu har jag hittat matskålen. Det var en bra restaurang det här:)
En lite tvillingvovve!           tre i samma bur               jag och min lilla älskling


me "the boss" !



Och så var det ju dotterns student! Och oj vad hon har tagit studenten!




Det har varit fest i dagarna 14 (minst) för henne! Och lilla Dante var med förstås( ja inte på hennes fester förstås men när hon gick ut) . Han fick vara hemma när jag for på jobbet för min avslutning och gubben och sonen till hans så då fick han följa med till stan! Och det gick bara bra! Han blir så populär var han än kommer den lilla saken! Vi fick duka inne i alla fall för det regnade och var sol om vartannat. Alla var jättesugna och det blev köttfärspaj, lökpaj, skaldjurspaj, smörgåstårta, kladdkaka av vit choklad och marängswiss! Visst är det mycket jobb men vad gör man inte för sina telningar!

Mycket uppvaktning får han i alla fall!


Dagen efter åkte vi på fotbollscup! Vi vildcampade i Hudiksvalls hamn! Åh vad vackert!


Det ösregnade och det gillade inte Dante men skönt var det att komma in i husvagnen och torka och mysa!


Kram på er nu ska vi ut och kissa igen :)

barnbesök

I dag har hela min klass varit på besök hemma hos mig!
De kom gåendes efter vägen vid 11 tiden och jag hade förberett med mat och framförallt VATTEN när de kom! Jag hade hämtat utflyktsmat (hamburgare) på storköket som lagar vår mat . Så först blev det vatten eftersom alla var jättetörstiga i den otroligt sköna värmen. Sedan blev det hamburgare med ketchup senap dressing och sallad. Alla åt två  och en del tom tre!


 Sedan blev det läsläxa ( de vi inte hann med i går på skolan) , en enkätundersökning som måste vara klar idag och sedan frågeslinga! Och så vatten! Sedan blev det stor glassfest med maränger , glass, rån och chokladsås!



Efter det hoppades det studsmatta , kollades på dammen, lektes det pussjagis och så tittades det överallt inne i mitt lilla hus!Sedan fick alla en festis i handen och så började promenaden till bussen!

Kvällen avslutades med fotbollsmatch för sonen men det blev en tung förlust!

I morgon väntar en utflykt med sonens klass som jag och en till fixat som klassföräldrar! Vi ska dra till en liten stuga som ligger långt in i skogen där vi ska hitta på en massa kul!
 Nu ska jag gå och knyta mig!
Natti natti


the beginning!

Ja så har hundföljetången börjat!
I dag har sonen och jag handlat vovgrejer!
Vi har köpt:
Kam
Karda
Klotång
Bajspåsar
En vattenskål i plast
En matskål i plast
En matskål i keramik
En svart vattenskål som det står "the boss" på
två tuggben'
En tuggring
Hundgodis
En leksak
En sovbädd
En bur (till bilåkning bl.a)
image540

Nu fattas bara själva föremålet för allt pysslande!
Men på fredag ska även han komma på plats:)
Vi längtar!

I morgon kommer hela min klass och hälsar på! Vi ska gå frågeslinga , äta hamburgare och glass!
Barnen är alldeles yra av längtan efter sommarlovet nu!
Kram och god natt!


Man kan lära sig mycket av sina misstag.

Men det är billigare att lära sig av andras


 


RSS 2.0