Recept

Här kommer lite recept:)

Scones / Tekakor

Portioner: 15 - 19 st
Källa: Frida
Visa alla recept för: Frida 





Ingredienser:
4 dl sojamjöl, Risenta
1 dl pofiber, Kan hittas vid det glutenfria produkterna
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
75 gram smör
2 dl filmjölk
1,5 dl linfrön


Gör så här
Brödet innehåller ca 1.5 gram kolhydrater per skiva och med hjälp av sojamjölet blir det också väldigt proteinrikt!

Sätt ugnen på 200grader

Blanda alla torringredienser i en bunke och rör om. Skär margarinet i fyrkanter och knåda i margarinet mjölblandningen.

Tillsätt till sist filmjölken och knåda noggrant.

Forma degen till små bullar och lägg på bakplåtspapper eller tryck ut dom till platta tekakor. Grädda i ugnen ca 10min.

Smaklig Måltid!

Sesambröd

Portioner:
Källa: Saknas 





Ingredienser:
1 msk fiberhusk
2 dl skalade sesamfrön
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 ägg

Gör så här
Blanda alla torra ingredienser plus ost. Tillsätt äggen och rör ihop till en jämn massa. Häll massan på en bakpappersklädd plåt. Bred ut massan tunt (min kaka blev 38x24 cm) med en slickepott eller använd en bit plastfolie och brödkavel. Grädda i 225 grader i 8 min. Låt svalna och skär i lämpliga bitar. Torka i ugn på 75 grader om du vill ha hårt bröd. 

Caprese - Chokladkladdkaka från Capri

Portioner: 10-12
Källa: Ann (Månadens kaka i Femina nr 1/10)
Visa alla recept för: Ann (Månadens kaka i Femina nr 1/10) 





Ingredienser:
200 g skållad och skalad mandel
200 g mörk choklad
200 g smör
1 dl sukrin
25 g (ca 4 msk) kakao
5 ägg
ev 1 msk rom alt. några droppar pepparmyntsolja

ev florsocker till garnering

Till servering:
vispad grädde och ev myntablad

Gör så här
Hacka mandeln fint. Smält choklad och smör över vattenbad. Tillsätt sukrin och sikta ner kakao under omrörning. Tillsätt mandeln och därefter ett ägg i taget samt ev rom. Rör hela tiden kraftigt(eller med elvisp).

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 25 cm i diameter.

Grädda i 150 graders ugn 50-60 min beroende hur "kladdig" du vill ha den. Den ska vara lite lös inuti när du tar ut den.

Sikta ev lite florsocker över före serveringen.

Och voíla så har du en god kladdkaka utan mjöl och socker!

P.S. Sukrin är en sockeralkohol som ser ut som socker, smakar ungeför som socker (fast inte fullt lika sött). Läs mer under Bra livsmedel. 

Ägg och bacon muffins

Portioner: 12 st
Källa: Veckans middag
Visa alla recept för: Veckans middag 

 

  

Ingredienser:
10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl ost
2 pkt bacon
peppar

Gör så här
Blanda ägg, grädde och ost.
Klipp baconet i små bitar och stek.

Blanda baconen med äggröran, peppra.

Häll sedan smeten i muffinsformar, jag använde en teflonform men rekommenderar att man har pappersformar i så slipper man att smeten fastnar.
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.

Perfekt att ta ut ur kylen på morgonen, värma i micron en minut och njuta av snabba ägg och bacon :) 

Finncrisp med tonfiskröra

Hacka lite rödlök, ta ett par matskedar tonfisk och blanda med creme fraiche till lagom bredbar konsistens. har jag ett ägg kvar sedan frukosten hackar jag gärna ner lite av det med. Jag kryddar med ganska mycket svartpeppar och lite salt, dekorerar med rödlök och lite sval gurka. Gott


Kommentarer
Postat av: Jessica

Åååå jag måste testa! Blir till att ta en bakdag framöver!

2010-09-08 @ 23:12:51
URL: http://jessiegumman.blogg.se/
Postat av: Madde

Tack så mycket mami! Vill ha nuuuu!! Var hittar man ingredienser? Knappast på Willys?? Skicka lite smakprov av resultatet till mig tack! Haha

2010-09-08 @ 23:35:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0