måndag!

Ja då var jobbmåndagen klar! Nu ska jag handla lite, på banken, apoteket och så ett gympass!
I kväll blir det naturligtvis hockey:)

Duktig!

Oj vad jag är stolt över mig själv:) Tänk att det inte längre är jobbigt att promenera! Det går av bara farten liksom, om jag går 500 m kan jag lika gärna gå 5 km :)Såg några kort på mig :

   

2009                     2010 okt                      2011 jan

Idag åkte jag direkt när jag slutade jobbet och tränade på sporthallen, sedan åkte jag hem och tog på Dante kopplet och drog iväg på en 5 km runda:)

Gooootttt!

Dagens middag!
Detta var det godaste jag ätit på länge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jag njöt i kvadrat:)

Myslördag!

Det blev några promenader i går också! Går ca 4-7 km om dagen nu! Tänk att jag kan göra det! Jag som bara kunde gå 100 m för ett år sedan! Träning är suveränt för lederna och att gå ner i vikt förstås! Jag har nu börjat äta som vanligt igen efter att ha ätit LCHF i ett halvår. Ja som vanligt var väl mycket sagt ...... Jag äter alltid bara en portion, hoppar över fikabröd och godis om det inte är något särskilt förstås för då tar jag en liten bit!
Jag har bantat bort detta:   

Ja alltså inte bokstavligen men hon väger lika många kg som jag bantat bort!!!!!!!!! Tänk att gå och bära på henne jämt, dag som natt! Då förstår man ju att knän och höfter mår mycket bättre nu :)

Lördagsmiddagen blev gratinerad löksoppa och ost och skinkfylld canneloni!



Mat igen:)

Gjorde en kanongod ost och skinkpaj i fredags!


Mormors sötnos!

Titta på mormors lilla hjärta!Kan man vara sötare?

Skomakarlåda!


mormor- astrid mys

I dag har jag varit med lillskruttan hela eftermiddagen! Hon är ju sjuk igen den lilla stackaren:(  Mamman jobbade och pappan var tvungen att skott snö från ett tak så då myste vi och lekte förstås! Efter all lek så var det skönt och mysigt med en sovstund!
     

Skomakarlåda!

Härlig lördag men fick en chock i morse när jag tittade på termometern! 21,4 grader kallt! Det var ju -2 i går!!!!! Jaja ganska skönt ändå när man är klädd så det blev en långprommis med vovven i dag också! Just nu tittar jag på hockey med ett glas rött i handen:) I pausarna tilllagar jag en förhoppningsvis kanongod skomakarlåda (strimlad oxfilé,lök,bacon,trattkantareller,kalvfond,buljong och grädde) serveras med gott potatismos:)
Kanske en bild senare om jag kommer ihåg;)

Ha en härlig lördag!

" Gubben sökte läkaren för sin envisa hosta. Doktorn skrev av misstag ut laxerande medel! Några dagar senare  träffade doktorn sin patient på gatan och hanfrågade om han hostat något sedan besöket. Nej fan, svarade svarade gubben, det törs jag inte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mysigt!

En mysig dag med snöskottning och lite röj här hemma! Har fortfarande kvar min älskade jul men har börjat plocka undan lite sånt som är onödigt, adventsstakarna och så ,ja inte de elektriska utan de för levande ljus!Har även börjat fått i ordning sedan alla mina kära barn bodde här under dec;) Det blir ju MÄNGDER med tvätt och sakerna finns där man minst anar det! Hittade nyss några räkningar som jag inte hittade när jag skulle betala dem. Vart? Längst ner i kassen för tidningar som ska kastas!!!!!!!!!!!!!

Denna har jag dock kvar UTAN att tvätta! Min lilla snuttetrasa! Neo (eller snarare mamman) glömde en liten body här (den doftar såååå gott)


Har träffat min lilla sötnos i dag i Birsta! Hon är ju för underbar och vi längtade efter varandra så vi var bara tvungen att ses några minuter! Vi handlade fredagsgodis, dansade inne på Coop,sprang ikapp,kramades,träffade en stor ren som sötnosen klappade på nosen:) Men hon ville inte vara med på bild;)


Vilken konstig bild förresten! Vart tog renens ben vägen?

Trevlig fredag !

snö snö snö



I dag känns det som att jag vill vara en liten innekatt;) Blåst och snö men dock inte så kallt. Vaknade vid 9 klev upp och körde igång kaffet. Gick en prommis med vovven , fikade sedan framför tv och en film med ett gäng vackra grabbar. Jag har ju så svårt att inte göra någonting så så fort filmen tog slut sorterade jag,vek och satte igång en ny omgång tvätt, bäddade, diskade en massa kastruller från i går, sminkade mig och fixade håret och nu då?....Jo jag tog fram min lilla julpärm som min snälla mamma gjorde iordning åt mig för massor med år sedan. Hon har skrivit lite i den och sedan var det meningen att jag skulle fortsätta med mina jular men........ Nu tänker jag sätta igång! Första julen med alla barn och två barnbarn hemma så nu ska det skrivas och klistras in kort!

Här kommer ett kort på min vackra nyborstade vovve:)


Trettondagsafton!

Någon som kommer ihåg trettondagsafton med Per Oscarsson? Andreas blek af nosen? faaan också!!!! Kommer ihåg den sedan jag var liten...........Mamma och papppa tittade på den (båda är borta idag) Även Per Oscarsson är borta!!!!!!!! Sorgligt!
http://www.youtube.com/watch?v=Ij1ygOHjH40&feature=player_detailpage

trevlig kväll med gubben:) Kanongod mat! Hemmagjord Piccata melanaise! mums! Teatwer på Fredriksdalhlteatern.... Nja, så där bara tycker jag!

Gott nytt år!

Hej igen! Ja det var ett uppehåll i bloggandet som heter duga! Har liksom kommit ifrån det på något sätt! men men.............

Den här julen firades tillsammmans med alla mina nära och kära hemma hos oss:) Det var alla barn,mågar,barnbarn,svärmor och svärfar och min föredetta man och så gubben och jag förstås! Det var alkoholfri glögg och Kalle och stort julbord och så kom TOMTEN:)

Lite bilder kanske om ni vill kika!
JUlafton!
                                                                               

                    
Lilla vovven nosade upp sitt eget paket under granen och började öppna det alldeles själv:)Han slet och bet oc grog tills han fick fram sin boll och pipleksak:) Han var alldeles överlycklig!

Lilla Neo lärde sig krypa och ställa sig upp under månaden han bodde hos mormor:) Duktig underbar kille! SAKNAR!
 

På annandagen hade gubben och jag 4årig bröllopsdag! Vi fick rosor och en underbar middag av våra barn! Tack så jättemycket gullungar:)
 

Man ska dela med sig har mormor och matte lärt oss så när Kent tappade ett antal smörgåsrån på golvet så delade vi som bröder:)


Det nya året firades in i goda vänners lag:) Menyn bestod av snittar till förrätt, Oxfilé och ostfylld lövbiff smördegsostpotatisrulle och bea till varmrätt! päron i sockerlag och rosa sås till efterrätt och till vickning lax och räkcheescake! Mums
        

På nyårsdagen hade vi kalas för gubben!
 

Trevlig fortsättning på det nya året:)

RSS 2.0