here we comes! (kanske)

I morgon bitti drar jag sonen och vovven till
  +  

vi ska ta
och det ska bli otroligt spännande ! Det var massor med år sedan sist så vart vi hamnar , det vet vi i morgon kväll;)
Madelene nu kommer vi och invaderar din lilla lägenhet!
Kram på er alla!
Och jessica! Knip tills vi kommer hem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jehaaa!

I dag mår jag spm en prinsessa, frisk som en nötkärna! eller i varje fall som en vingklippt nötskrika;) Åh vad det är skönt att kunna röra sig utan att det värker och stramar i magen! Enda problemet är natten för jag vaknar ideligen av att det gör ont i magen men tydligen så kämpar jag för att ligga på magen när jag sover. men det blir ju bättre och bättre det också.



I dag har jag fått städsjuka! Jag har städat ett köksskåp, hela badrummet inklusive all målning, har rensat ett av badrumsskåpen (kastade en hel kasse med grejor)torkat en byrå,städat mitt nattduksbord, fixar i vardagsrummet- har tömt en stor rottinghylla på vhs filmer och en massa andra saker och tänker ställa in den i klädkammaren och möblera om lite. sedan ska dammsugaren fram och golvet ska torkas och så tvättar jag!



SEDAN ska jag sätta mig ute i solen på altanen och dricka en kopp kaffe!

hemma igen

Ja då var vi hemma igen då! ja vi var hemma vid 14.30. Vi kom in på en gång och urinprovet kollades upp och en grundlig undersökning gjordes. Sedan var det att vänta på provresultatet....... ok, bakterier! Då ville de ta ett sterilt prov, alltså ge vovven lugnande och gå in i urinblåsan med en nål och ta ett prov den vägen. Så jag placerades i väntrummet och vovven försvann runt hörnet! usch och fy vad hemskt! Efter en lång stund kom de och hämtade mig och in i rummet kom denna lilla varelse:

han sov en lång i stund i min famn men sedan blev det för varmt så då flyttade han ner på den goa filten på golvet!

Oj vad trött han var! Klart det  blev antibiotika och ny hundmat och kalaset gick på 1400 kr!
stackars lilla vovven! Nu bara sover han och återhämtar sig hoppas jag!

får jag kissa ifred?

Ja så tänkte säkert lilla valpen när vi var ute med honom i morse. Sonen höll i kopplet och jag gick bakom med en liten plastburk. När vovven stannade för att kissa var jag snabbt där och stoppade plastburken under kisstrålen på honom:) Nu låter det här ju lätt som en plätt......om man hade en stor hund med kort päls ja!!!!!!!!!Nu har ju jag en pytteliten hund med mycket lång päls och dessutom snöade det ymnigt och hade gjort i flera timmar så det var nysnö också. Alltså burken stoppades dit på känn , den rymdes precis under magen på vovven så han märkte ju direkt att jag var där och fipplade med nåt . Han tittade mycket konstigt på mig men jag lyckades få i några ml i alla fall, hoppas det räcker!
Det är en sådan där liten burk som man köper kräftstjärtar i!

Ha en härlig vinterdag och kör försiktigt :)

vackert

Titta vad mycket fina vackra blommor jag fått!

Den här vackra buketten med dubbla trepåvarjestjälktulpaner fick jag från min österåsenkompis Marit!


och denna vackra gerbera av min österåsenkompis margit!


Dessa vackra tulpaner fick jag med blombud från jobbet!


Just nu håller jag på och tvättar för fullt ( ja det blir i min egen takt förstås med den onda lilla magen) för på lördag morgon åker jag ,sonen och vovven till örebro och hälsar på dottern! Hon ska få passa upp på mamsen en vecka:)Vi ska åka tåg! undarar hur det ska gå ?det var minst 25 år sedan jag åkte tåg !

Fettisdag borde det väl heta;) åh vad den är härlig! Nykokta bruna bönor med fläsk och korv och nygräddade semlor till efterrätt! I går blev det kaffe till i em blir det hetvägg! Jag är stenhård på att inte äta någon semla före igår!!!!!!!!!!!!!!





ha en härlig dag hörni :)

bra men ont

Yes ! jag har tagit bort förbanden! Eller distriktan gjorde det, allt är läkt och såren ser fina ut. Men jag har fortfarande ont . D frågade om jag visste hur man gjorde när man opererade men det visste jag ju inte eftersom jag sov;) Man håller undan allt som finns i magen för att komma åt att plocka ut gallblåsan så det är inte konstigt att du har ont , sa hon. Det tar tid innan allt kommer på plats igen och svullnaden har lagt sig. ok sa jag då fortsätte jag med byxor med resår i , det tyckte hon var ett bra förslag!
Min fina mage! Dock forfarande ganska svullen :(  Otroligt att det blir så små fina ärr! Det är ett ovanför naveln nästan under bröstkorgen, ett precis under naveln och två till höger på magen på bilden.

nästa utmaning

Det var ju den att gå in i min bilder, sjätte mappen och sjätte bilden och det var den här:
MItt vackra hus i julskrud, om än något suddigt. Det här var julen 2007. Det var inte alls lika mycket snö då som ni ser!


Utmaning

Blev utmanad av min dotter för ett tag sedan!

 Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till dina anteckningar. Utmana dina vänner. Radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?eva

2. Ett ord på fyra bokstäver:etik

3. Flicknamn:elsa

4. Pojknamn:egil

5. Yrke:elektriker

6. Färg: elfenbensvit

7. Klädesplagg:elevdräkt

8. Mat:endivesallad

9. Sak i badrummet:elektrisk tandborste

10. Plats/stad:edsbyn

11. En orsak att vara sen:elavbrott

12. Något man skriker:elden är lös!

13. Film:edens lustgård

14. Något man dricker:engelskt the

15. Band:elektric banana band

16. Djur:elefant

17. Gatunamn:erstagatan

19. Sång: en liten tomtegubbe

20. Aktivitet med mer än en deltagare:elithockey

oborstad - borstad

Vilken är vilken tror ni?




Ja alla knep är tillåtna vad sägs om den här varianten?


Det gör ont i lilla såret om jag knäpper byxorna så det här får duga några dagar! Men skönt att jag mår mycket bättre i allafall! Nu gör det ju bara normalont;)
Ha en skön dag alla! Ikväll ska jag och sonen och lilla valpen på vovvekurs! Spännande att se hur det går:)

Dax

Det är DAX att ta farväl.........till min lilla ford mondeo -97 som åkte iväg på en trailer i dag! Nu är den oåterkallerligen såld i ett inte alltför körbart skick.  Sorg................................................



Glädje för min nya lilla peugeot 406 -03 som står och glänser på garageinfarten! Du är så fin, min lilla lilla bil, med rosa rattmuff!


Trevlig fredag kväll:)


bad or good?

Ja idag är jeansen på! Den här gången är jag glad i vanliga fall skulle jag varit hysterisk om inte jeansen gått igen!Allting är relativt eller hur?


Min lilla kaktus har återfått livsglädjen! Titta vilka små söta knoppar:)


Nu måste jag klä på mig för kompisen kommer strax och hämtar mig för hon ska skjutsa mig och handla , jag kan ju varken köra bil eller bära!
Ha en härlig fredag mina vänner, termometern såg ljusare ut nu såg jag , "bara" 17- mot 23- i morse...............................

8-0

vad sägs om det?

smile


Godmorgon!                                 

Idag är humöret bättre , jag fortsätter med medicinen några dagar till. Bättre ett bra humör än ont i magen! Just nu sitter jag och dricker kaffe och har börjat sticka en mössa till en kompis som omväxling till broderiet!

 Igår hade jag besök av min lilla gulliga kompis och hennes vovve. Min lilla valp fick en rejäl chock när jag öppnade dörren och det stod en STOR vovve utanför. Han var jätterädd och sprang undan med svansen mellan benen ett bra tag. Han tom hoppade upp i soffan och satt och tryckte ovanpå mitt broderi, tänk om han fått nålen i sig. Till slut blev han lite morskare speciellt som den stora vovven la sig ner för då kom de ju på samma höjd:)

dax

Nu var dags för starkare grejor fixar inte det här längre! Det var tydligen för tidigt att ta bort dexofenet! såja, börjar redan kännas bättre:)

f-n också

Nu har jag sträckt låret också! Det är ju så svårt att komma ner och upp med denna mage så jag tar i av bara attsingen med benen och PANG så "sprack"  låret!
"%#¤%&¤/%)(/()=(?=)?=)`?//(&(/%&%&/¤%#¤¤#(/&/)(=)(=?

Men usch vad jag klagar idag!
Nu kom sonen hem så jag ska ta och gosa lite med honom och dottern har varit till doktorn och fått medicin, så det finns bra saker också;)

Aj

Dra ner på värktabletterna var ingen bra idé men ska försöka härda ut!
AJjjjjjjjjjjjj
Se hela bilden

underbara vänner!

Ja tänk vilka härliga vänner jag har! I måndags kom bästa kompisen hit och hade handlat mjölk och fil åt mig ! hon hade äve köpt lite goda mackor så vi fikade och mådde gott. Det var även av henne (och gubben hennes) jag fick de vackra rosorna. idag kommer en annan kompis och tittar till mig, min lilla österåsenkompis! I slutet på veckan kommer ännu en annan österåsenkompis(fast henne kände jag ju före förstås) Hon är barnmorska och en riktig liten gladskit!
Tack alla mina nära och kära som ringer ,mailar och smsar för att kolla hur det är med mig och ge mig uppmuntrande ord! Ni är guld värda, det ska ni veta!
Och alla mina blogg ocharbetskompisar som också är så omtänksamma och uppmuntrande, vad härligt att ha er!

Idag mår jag bättre och långtradarna tog en annan väg inatt;) Ska försöka dra ner på värktablettterna lite idag. Det är fortfarande mjukisbyxor på men snart så kanske jag kan prova jeansen:)Den här veckan har flutit fram i en dimma och i sömnens och smärtans tecken men nu börjar det klarna igen :)Härligt. Jag får nästan lite vårkänslor trots att det är 15* kallt och mulet!

              
Stackars  två av mina tjejer, en med urinvägsinfektion och en med "någotannatontimageförutombebisen". En är på väg till doktorn och den andra får synd nog vänta till efter förlossningen för att få reda på vad det onda är! Jag kommer någon dag och kokar slätvälling åt dig gumman!
Kram och ha en bra dag!

?????

 
 
Jag missade totalt tradaren som körde över mig i natt. Han måste ha backat och kört fram igen ett antal gånger!

Så gick det till!

onsdag kväll: Tvätta tvätta tvätta skrubba skrubba skrubba!
torsdag morgon:Tvätta tvätta tvätta skrubba skrubba skrubba!
07.10 . Gubben lämnar av en rätt skakig nervös fru utanför sjukhuset.
07.30  Inskrivning på dagkirurgen
07.45 omklädning till op-kläder
07.50 tag plats i den sköna bädden
07.55 intag av ett gäng piller
08.00 nu bär det av till operation
Nu börjar tiden flyta ihop???????
Väntan i slussen
hej hej till all op-personal
blodtrycksmanchett
nål i armen
kallt! jag fryser i detta sterila rum
får en varm tygpåse på bröstet och lakan upp till hakan! Tack!
Andas i masken! Fy farao, fick panik!
Snark !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
---------------------------------
Nu är det morgon , godmorgon!
va? vilken konstig röst du har kent! men oj var är jag? visst ja!
till uppvakningen
hej hej!
ont ont ont mitt i magen!
spring spring smärtstillande i slangen!
Bättre?  neeeej!
här kommer det mera!
Tack! nu känns det bättre!
ugg mår illa, påse hitåt!
nu känns det bättre, behövde aldrig k-as.
upp till avdelningen!
sova sova sova säng säng säng
hur känns det? bra!
sova sova sova säng säng säng
hur känns det ? bra!
vill du ha fika?
Ja tack! Gott!
sova sova sova säng säng säng
hur känns det?
jag bara sover!
vi märker det (skratt)
sova sova sova säng säng säng
kan jag få min telefon?
visst jag hämtar den!
toaletten nästa!
nu vill ja åka hem! nyopererad!

kaffe , väntan, gubben kommer!
Hem!
Fick blommor av min man!
----------------------------------------------
frukost , kaffe
Ont i magen så för dj-ligt
gråter, skriker, kan inte andas
får hjälp till sängen
åk till jobbet du gubben jag ligger här jag!
ok men ring om det är nåt!
måste upp en stund
ajjjjjjjjjjj ont igen
ringer dagkirurgen! ska det va så här?
NEJ! åk in på akuten!
hej gubben, vi ska åka in!
Kommer på en gång! han hann  vara två minuter på jobbet!
in på akuten, ont så jag skriker i väntrummet!
kommer nästan på en gång!
blir inlagd på a.o
gubben till jobbet igen
jag sover!
läser
sover
läser
ultraljud, hittar ingen flytande vätska!
sover
läser
kl 15.00
hemgång efter jag fått något att äta!
   
Är det jag eller jäntan min som är i 38 veckan?
Man sprutar ju in gas i magen så det blir bättre plats för kirurgen att operera. Kan man inte suga ut den också?
Fick rosor av bästa kompisarna!
---------------------------------------------------------------
Lördag!
Idag ska vi på dop!
Min systers barnbarn ska döpas i Njurunda kyrka!
Inget kan stoppa mig jag måste vara med!
Med en så omtänksam familj så fixar det sig!
Vilket vackert dop! Absolut fantastiskt, Vilken fin liten familj!




Huvudet upp och fötterna ner!

Ja så var det gjort! Och äntligen så pass pigg så jag kan skriva lite!
Vilka underbara människor som jobbar inom vården!
Underbara, humoristiska, medkännande, omhändertagande, roliga ja det finns inte nog med superlativ!  Tack alla ni som hjälpt mig igenom denna "hemska" operation!
Utan min gulliga familj och mina gudomliga vänner vet jag inte vad jag skulle gjort!
Tack snälla ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




darrrrrrrrrrrrr!

Nu är det strax dax!
Imorgon bitti bär det av till hospitalet för en liten galloperation! Dam it....... vad jag är nervis!
Ja ja det går säkert bra (säger alla) men.......... , jag har aldrig skurit i mig förr, det blir liksom inte samma kropp längre känns det som!
Ja vi får väl se hur det går!

I helgen var jag och några kompisar till Vemdalen ! Vi bodde i kompisens stuga och helgen kan sammanfattas så här:
GOD MAT
Massor med gott vin och cider
mysbrasa
surr
Massor med skratt
avloppshaveri
vinterträdgården
fria drinkar kl 15
taxikarin
skitsnygg pianist
barhäng
låtpärmshållare
massor med styrdans
massor med bugg
disco
halvslagsmål
dragkedjshjälpare
massor med kramar
enormt med snö
EN HELT UNDERBAR HELG

min lilla vovsing!


VI ses? kanske?
natti natti nu ska jag gå och sterilschamponera hela kroppen :(

slöis

Det är vad jag gjort i kväll! Till middag blev det   och     Snygg kombination va? men gott!

Sedan har jag bara suttit vid datorn , pratat i telefon ,varit ute med vovven och tittat på tv!
Men nu är det kojdax!
I morgon väntar :  Jobb till 7.45 - 13.30
                                hem sätta i motorvärmaren på mersan
                                till statoil och lämna in min nya bil på service kl 14
                                skjuts av kompisen hem för att hämta mersan
                                in till stan till sjukgymnasten, värma upp och vara klar för konditionstest kl 15 
                                träning
                                ev middag
                                linedance   kl 18
                                möte innebandy kl 19.45
                                hem med mersan
                                kompisen hämtar och skjutsar mig till statoil för att hämta nybilen
                                pust
                                kvällsprommis med vovven

natti natti och suss gott

                               

the new car

japp ! nu har jag köpt ny bil! (nåja jag och jag ,gubben var väl med på ett hörn han också för det var han som pröjsade;) Min lilla ford gick bort i torsdags! Han dog på väg hem från stan :( Jag tog mig precis in på gården, sista metrarna bara på rull avstängd för då rök det om den! Och sedan var det godnatt!
Vi fick lite panik eftersom jag är i stort behov av bil så det vara bara att sätta sig och kolla igenom alla bilsighter. Till sist hittade min lilla gubbe denna fina bil som så småningom skulle bli min!


En peageut 406 2.0 hdi -03
Det första jag gjorde när vi kom hem från Ljusdal med den (det var där vi köpte den) var att sätta på min rosa rattmuff! Det är jättekul att kör den och den här gången blev det ingen kombi heller. Lite klörigt med hundburen då men jag får väl sätta fast den i baksätet i stället!

 jag har köpt en ny kamera också för min som var inlämnad gick inte att laga!
Kolla vad fin den är!
Bild av NIKON S52 SVART
Här är några nytagna kort på min lilla vovve!







Vi hade även finfrämmande i helgen:) min lilla (stora) Örebrodotter med blivande sambo var hemma!Roligt att få sitta och surra med er! Nästa gång får ni komma till oss först så det kan bli ett glas vin till maten eller en god drink! Kan inte förstå att ni aldrig vill ha något sånt när ni kommer ;) Kan det bero på några dagar i hemvändandets tecken? Man måste ju besöka alla ställen så de inte glömmer bort er!

Ser ni dom?

Hur det gick? 6-0 till timrå!

Idag har jag varit inne hos min prickig korv dotter! Hon har fått en sjukdom som heter pupp ( en engelsk förkortning) Hon får en massa enormt kliande utslag över hela kroppen utom ansiktet! Det är bara förstagångsföderskor och tvillingmammor som kan få den och man har ingen aning om vad det beror på! Det sitter i till ca tre veckor efter förlossningen! Stackars henne! Det kliar och kliar och när hon kliar så kliar det bara mer:(

Hon har fått salva men den hjälper inte och när hon har salvan kan hon inte ta på potatismjöl heller för då blir det ju som en gröt på kroppen. Tur i alla fall att det inte var något som är skadligt för henne och bebisen! Stackars dig stumpan!

Kram på er , nu måste det plockas fram någon middag!

RSS 2.0