God fortsättning!

Ja nu var julhelgen över! Åh vad fort det går. Allt stress och jäkt för två tre dagar! Men vad mysigt det är med julen!
Kväkllen före julafton var vi i kyrkan på julkonsert. Stefan ska ju konfirmeras i maj så han skulle vara i kyrkan en av juldagarna så då följde vi med!  Det var otroligt vackert med alla marchaller  och ljus!
 På julaftons morgon skyndade jag mig upp och satte igång risgrynsgröten , den tar ju en stund att koka:) vi provade sillen och skinkan också (mums). Sedan var det dags att åka och hälsa på mamsen. De hade gjort så mysigt med tända ljus och ett bord med glögg,godis,frukt och pepparkakor precis när man kom in! Mamsen var så fin i sina nya röda myskläder också. Hon har ju blivit mycket sämre nu sedan hon ramlade och slog upp ett 7 cm långt jack i tinningen. Det hände tydligen något annat också för nu kan hon inte gå längre utan får sitta i rullstol eller ligga hela tiden. Vi fikade  inne i mammas lägenhet och lyssnade på julmusik.

Sedan bar det av hemåt för att förbereda  middagen. Kl 14.45  kom alla mina tre flickor (egentligen 4 för en bär ju en liten flicka inti också) Vi fixade glögg och pepparkakor och satte oss och tittade på Kalle. Efter en stund kom svärmor och svärfar också. Flickorna hjälpte mig med julbordet och kl 17 satte vi oss till bords! Tänk att mat kan vara så gott! Grisfötterna och rörosten blev jättegoda! Hade även gjort sillsallat, romsill, cherrysill och så vanlig inlagd sill förstås. Köttbullarna, revbensspjällen och jansson var också hemlagat.

Vid 19 tiden kom tomten! Oj vad klappar han delade ut! Jag fick så mycket fint!
Jag lägger ut bilder en annan dag på dem!
Tack alla för de kanonbra och fina klapparna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


God fortsättning önskar jag och vovven!

Min kamera pajade precis innan  jul också så jag får förlita mig på telefonen men det blir inga bra bilder tycker jag!


goddag

Ja pepparkaksdegen och winersnittarna blev till igår;) Nu ska jag göra senap och lägga in sill!
Kram på er i julstöket!
MIn nya fina rattmuff!

Handling

I dag har jag delhandlat lite! Det är så bra när man inte behöver handla all julmat vid samma tillfälle. Håller på att packa upp nu men tar en liten paus:)
Dammsugit och torkat golven!
Pyntat lite!
Beställt tid för provtagning till galloperationen!
Ringt om min havererade digitalkamera! JAg får skicka in den på lagnig!
Städat uteförrådet! Där gräsklippare, mopeder, däck och all annan skrot finns!  Sopade av cyklarna  och de blev så glada över att äntligen få komma in under tak ;)De fick nämligen också plats efter städningen!
Nu ska här fortsättas med upplockningen av maten, middag ska lagas, pepparkaksdegen ska göras och två sorters kakor ska göras!
Kram på er och ha en underbar fredagkväll!
 

julstök!


Härligt! Det är så kul att baka pynta handla laga mat osv! Nu är granen inköpt och alla (nästan) klappar klara (dock inte inslagna). Köpte det sista idag! Jag var tvungen in till stan för sonen skulle ha en svart skjorta och en rosa slips till julfesten han är på ikväll! Han blev jättetjusig! Det blev ett par svarta skor också! Och så skulle han ha ett par snygga jeans på sig!
VET NI ?
Idag har bäbisen busat med mormor för första gången! han (hon) sparkade (eller boxade) mig i handen idag! Jag hälsade på dottern med stora magen och tog en kopp kaffe idag. Hon är hemma och har lite tråkigt för hon måste ta det lugnt några dagar för magen vill bli alldeles hård och göra ont! Jag har ju själv varit sjukskriven från femte månaden med alla fyra barnen för sammandragningar och förvärkar så äpplet faller alltså inte så långt från trädet;)
                                           


Hej igen!

Ja nu har jag semestrat länge från bloggen!
Åter hemma från Österåsen! Tänk detta borde ALLA få göra oavsett om man är sjuk, stressad, överviktig eller alldeles "normal" utan vare sig krämpor eller funderingar! (om det nu finns någon sådan förstås),
Jag har haft det helt underbart! Fast jag är grundligt less på grönsaker! Det har inte förekommit en enda tomat på matbordet under de här dagarna som jag varit hemma men däremot en massa ovegetariska saker:) Samma kväll jag kom hem blev det grillad kyckling, sedan kebab, lövbiff med sötsur sås, rostas med pommes och bea, kycklinglår sås och potatis och Bite line pizza!!!!!!!!!!!!!!!!!Här kommer lite kort på min lilla utflykt!

Här är mitt lilla krypin under de tre veckorna:)


Och det serverades enbart vegetarisk kost!


På några av korten är min lilla familj och hälsar på mig på 1 advent!
Jag tränade på gymmet, gich stavgång, parafinbad för mina händer, vattengympa, åt gröt varje frukost, soppa varje middag, tränade funktionell grundträning, pilates, landgympa, linedance, latino aerobics, avslappning,föreläsning varje morgon kl 9, fick behandling av min alldeles underbara sjukgymnast fllera gånger i veckan, fick lymfdränage, pysslade i skapandeverksta´n (bl a gjorde jag bocken av granris) lagade vegitarisk kost m.m m.m. Jag träffade massor med underbart härliga och trevliga människor!
I slutet av juli bär det av igen för en uppföljningsvecka!
Kram på er! nu ska jag byta gardiner i köket,baka några sorters kakor, göra en smörgåstårta och steka julköttbullar:)
RSS 2.0