duktig eller knäppis? eller mumsfillibabba med grönsaker och pasta m ädelost

ja nu har min son tröttnat på att jag är inne på hans msn och skriver! kompisarna undrar varför han inte svarar när de skriver och det beror ju på att det är jag som är inne då :-

Är jag knäpp som har msn ? Det finns de som höjer på ögonbrynen för att jag har en blogg också! Men visst måste man ju få ha kul fast man inte är 20 längre? eller?

Nu har hösten börjat göra sig påmind också, det blir så friskt och skönt i luften! Men man får ju klä på sig för frysa , det är inte kul!!!!!!

Jobbet har kört igång och det märks nästan inte att jag har varit ledig hela sommaren. Konstigt hur man kan ställa om sig fort! Och vilket underbart jobb sen! Härliga ungar!

I går var jag och plockade in lite av grödorna, de var kanonfina och potatisen är bara så god! La upp morötterna  med blasten kvar (dock tvättade) på bordet till middagen. det såg läckert ut !

mumsfillibabba


Vilken god mat det blev i går! Ett eget hopkok som blev jättesmarrigt! Receptet kommer här:

Koka pasta  (jag tog gammeldags makaroner)
Rökt skinka på bit (skuren i tärningar)
Gör en vitsås (Häll mjölken i en kastrull, vispa ner lite mjöl, koka upp på ganska svag värme och VISPA så det inte bränns, salta och peppra)
När såsen är klar, vispa i en halv burk philadephia ost och en burk creme fraiche med fetaost och soltorkade tomater.
Ta sedan och bryt ner lite ädelost eller kläm ur en halv tub av den samma och rör.
Smaka av med salt och peppar ( Det behövdes inte i min)
Servera med pastan och en en sallad!
Lätt, snabbt och gott!

Jag var ju och plockade växter till min damm i helgen. Tänkte inte på att de skulle ner i dammen också!!!!!!
Så det var bara att plantera i plastkorgar med vattenväxtjord och lägga småsten ovanpå och sedan:
Av med kläderna och ner i den 1 m djupa dammen när det var 8 grader i luften och vattnet vill jag inte ens tänka på idag! gud vad kallt! Stefan fick hålla i mig när jag skulle kliva ner för det är ju svinhalt . Sedan ner med alla växterna PÅ BOTTEN. Gissa om det var kallt? På slutet kände jag inte benen de var alldeles bordomnade.
Sedan blev det gatlopp in i varma duschen och det värkte i tårna, morgonrock och varma tofflor åkte på och sedan en kopp kaffe i soffan med filten omvirad och då kom den sköna känslan över att nu var de gjort!

Nej nu måste jag röra på mig! Ha en bra dag! vi hörs!


en upp och ner värld

Ja, en ny dag och humöret är lite bättre som tur är! Solen skiner och svartvinbären väntar! Ja precis. de är inte inplockade än! Lat eller brist på tid , det beror på hur man ser det och vilka prioriteringar man gör!
Sitter och funderar över bredbandstelefoni  digitaltv och bredband från samma leverantör. Vilken djungel!Särskilt om man blond också som jag är! ;) ja ja det löser sig nog, men jag vet ju att det är jag som får koppla in allt själv eftersom resten av familjen inte ger sig i på sånt!

en lite fin historia kanske? Håll till godo!

fröken:
- Ok Bertil får vi höra. Han harkalade sej.
- Jag gick nere på stranden och ströva och vågorna slog ända upp i röva. Beril och alla barnen skrattade, men inte fröken. jag hade inte tänkt mig sådana där rim sa hon, är det ingen annan som kan? Du Britta kan väl?
- Ja sa Britta, jag gick nere på stranden och titta och vågorna slog Ända upp till....till knäna.
- Men det rimmar väl inte, sa fröken.
- Nä, jag vet, men det gick inte så höga vågor den dan

Nej nu dyker jag in i svartvinbärsbusken!
ha en bra dag!

förbannad!!!!!!!!!

Jag tror att man kan bli chef bara för att man inte pallar för nå`t annat jobb! Får säkert många som reagerar nu (särskilt de som är chef)! Att de aldrig kan stå för vad de tycker utan alltid ska hålla med den som sist pratade med dem! Flata mesiga oförstående kappvallar ! Vi i vår familj brukar kalla dem som vänder kappan efter vinden för kappvalle! Fy f-n!
Nu har jag köpt 2liter skitgod glass. 1stor dajmchokladkaka och har hyrt mr beans senaste film. Jag skiter i bantningen!
men ni kan väl ha en trevlig kväll i allafall;)
kram

1:a dagen

vilken kanonrolig, härlig,jobbig dag! 20 st ystra glada sprudlande förväntansfulla små godingar kom indansande på skolan i dag.Tänk om allt detta kunde följa med hela vägen till 9:an. Jag är supertrött och ska gå til kojs och ladda för morgondagen! :) :) :) :)
Natti natti

The lovely sisters


Skål syrran!
Helgen har förflutit i ett ganska högt men kul tempo!  Kräftfest hos syrran. VI BÖRJADE MED ATT ÅKA NER TILL STRANDEN FÖR ETT LITET DOPP ! 14 GRADER I VATTNET!!!!! Syrran, Stefan, systersonen  och barnbarnet badade medan jag var alltför upptagen med att gräva sand med tårna! (hm) Hamburgare och grillad korv på e.m. Sedan drog jag och syster yster ner till ån för att ta lite växter därur till min damm. Det blev ett bad i gyttja för en av oss, dock inte för mig! Alla våra barn med respektive fästmö/fästman och ett litet barnbarn(dock inte mitt eftersom jag inte begåvats med några sådana än) var med på festen. Kräftorna kröp fram på bordet framåt 18.30 tiden (dock inga silverfiskar ;) (vad mycket "dock" det blev) Alla åt och sörplade med god aptit och allt avslutades med kaffe och after eight cheescake!  Nu blev det dags för marchall i handen och pannlampa på huvudet och en promenad ner till stranden.Gud vad häftigt!

The lovley sisters
(Jag måste lära mig att inte titta över glasögonen så där, jag ser ju så elak ut!

I dag har Stefan spelat fotboll igen! De ledde med 5-1 efter 1:a halvlek och så tappar de koncentrationen och blir "karet" över att leda med så mycket och vips så var ställningen 5-5. Nu blev det stressigt! Men 6-5 målet dansade över linjen och pust och stön , matchen var över. Det gick vägen!
Nu ska jag förbereda morgondagen då alla skolbarn övertar skolan.GUd vad jag längtar!!!!!!!!
Natti natti och ha en bra dag ni också i morgon! 

gormètsonen

gormètsonen
Nu får ni träna nackmusklerna lite och vrida på huvudet!Härligt med sommar ungar och kräftor!

häftigt




Lysnatta efter hälsingekusten!

häftigt
lite suddigt men vackert! Underbart mysigt med alla ljus och marchaller runt hela viken, Vi tände också var sin marchall och satte ner i sanden! Går inte att förklara, det måste upplevas!

betyder storleken nå´t?

125245-66

Ja i det här fallet så gör det nog det,  beroende på om man är hungrig eller inte :)

Grodan Boll

125245-65

En kväll när jag skulle släcka lampan ute på altanen såg jag en liten brun klump som satt bredvid blomurnan. Jag ropade på Stefan (sonen) som kom och kollade upp vad det var! Det var en liten groda som hoppat lite vilse så den djurälskande sonen bar ut den till friheten igen. Det är nog min damm som har lockat till sig de små djuren!

vrak

vrak

Ja så var de hemma då! Efter mycket stök med trailers och  traktorer och handkraft så var de två reservdelsbilarna hemma! Lite skillnad mot mina blommor men har man olika intressen så har man ;)


Kådsalva och annat

Tillbaka till verkligheten (nästan) ! Nu är jag tillbaka på arbetet igen efter att ha varit ledig hela sommaren! Dock är det inte alldeles som vanligt eftersom go`ungarna inte har börjat än, de börjar först på måndag. Så nu är det ett pysslande,plockande,flyttande av inventarier,surrande ,diskuterande,beställande,förberedande,planerande och så en del föreläsningar förstås. Jag förstår inte hur vi ska hinna bli klara men det brukar alltid lösa sig. Det brukar förstås gå åt en hel del övertid men vad gör man inte ;). På måndag morgon när 40 små förväntansfulla ögon glider över klassrummet är allt inbjudande och klart inklusive att på plats finns två leende ,lyckliga fröknar som väntar på att få hälsa alla glada barn och nervösa föräldrar välkommen.

I helgen var det fotbollsmatch för Stefan och "vi" vann med 3-4 över Timrå och det kändes jättebra för grabbarna (och oss föräldrar). Efteråt gjorde vi en anhalt på Selånger marknad där det inhandlade en massa strumpor och ullsockar till vintern, tunnbröd och en "elvis" tröja (åt mig). Min morbror kokar kådsalva i Färila så han var där och sålde så då införskaffades det lite påfyllning av den varan. Det var min mormorsmor som började att koka salva och sålde den på sitt café , sedan tog mormor och morfar över och nu är det min morbrors tur.
Salvan kokas på grankåda och den är bra mot massor av saker! självsprickor,liktornar,eksem stickor,sår m.m.
Suverän , men det finns fler som tillverkar liknande salvor men de är inte lika bra tycker jag!

nej nu måste jag gå och knoppa, ögonen är jättetunga efter en hel dag sittandes och lyssna på en föreläsning!
Natti natti

full frys

ja nu är frysen och kylen full och jag känner mig jättenöjd. Vi köpte även en ny pump till stefans akvarium och rengjorde det samma i går kväll, både vi och fiskarna blev nöjda! Så idag är det skalmans (lilla sköldpaddans) tur att få det städat. och han får  en nygammal pump dock mycket bättre än den han har!

I går kväll blev det köttfärspizza och några cider för gubben och jag hade ju en sån där bemärkelsedag! Vi firar varje 16 och i går var det 20 år och 1 månad sedan vi träffades. Mysigt! (vi glömde dock att fira när det var20 år!!!!!!)

I dag har jag varit påsjukgymnastiken på sjukhuset på ett möte, ska börja lite rehab träning där på måndag! Hoppas på att även lätta ett antal kilo.
Nej nu ska jag sätta fart med städning av både hus och akvarium och även plocka lite svartvinbär om jag hinner!
puss på er! 

just nu

har jag skjutsat sonja till bussen,druckit kaffe och ätit onyttigt rostat bröd med marmelad,bloggat lite. Nu ska jag bädda och sedan ska jag plocka svartvinbär ( Vi har 6 st dignande buskar) sedan blir det saft och gele av alla bären (nej lite spar jag att göra likör av,mums).
 Madde kommer sedan mitt på dagen och på e.m kommer min kollega Lisa med sina två små tjejer och badar i poolen. Det är fullt upp och jag håller med Jessica om att det är härligt att leva just nu ( fast det är det ju nästan alltid) hopplöst positiv som jag är, på gott och ont!
hare gött ni också!;)
Förresten i går kväll gjorde jag matlista och nota för 22 dagar framåt! Ett tips till er alla, det är så skönt att aldrig behöva fundera över vad man ska äta utan det är bara att plocka från listan och alla ingredienser till allting finns hemma. Det är bara typ mjölk,fil och grädde m.m som behöver handlas mellan storhandlingarna. Och det blir mycket billigare också och det finns så många bra inspirationskällor att ta till om man vill när man gör matlistan. Har gjort så här i nästan alla år och skulle aldrig kunna springa och handla varje dag. Det är sånt slöseri med tid!
Killevippen!

kräftor


Det blev en liten kräftfest på tre man hand i lördags(jag ,kent och stefan). Gud vad gott det är! Vi åt tills vi överhuvudtaget inte fick ner en bit till. Det sörplades,sögs,bets och njöts!

kräftor

Borgward Isabella

125245-62
Nu har vi köpt en till bil!
Vi har redan en Borgward Isabella TS-57 som ska på lackering nu under hösten. den har väntat i minst 20 år på att få rulla på vägarna igen och nu är det äntligen dax. Vi fick ett ryck i somras och ställde in vår husvagnssemester för att få den klar. Den är svart,kommer en bild på den när den är lackad så det dröjer kanske ett tag.
Den här bilen (på bilden) en standard -61 är elfenbensfärgad och behöver även den en lackering men den behöver en massa annat också så det blir nästa sommars project,men den rullar i alla fall!

hallon



Vilket hallonår i varje fall i min trädgård. Kvistarna dignar av röda stora härliga hallon! Det är inte trädgårdshallon utan något mellanting så de är såååååå goda!
hallon

nypärer

nypärer
jag var alldeles nyss och tittade om pärerna var klara och kolla vad jag fick fram ur jorden!

hallon och svartvinbär

hallon och svartvinbär
slå den här frukosten om ni kan!

här bor lilla ängeln och lilla trollet

125245-58
ser ni trollet? alldeles bakom gräset!

det tar tid

125245-57
att få det och växa men med åren ska det nog bli lummigt och fint

och så här blev den

125245-56

och nu sprutar den också!Fontänen alltså

125245-55

skydd

125245-54
av sten måse det va tills allt är klart

och nu själva duken!

125245-53
Mycket pill innan det är klart

förarbete


125245-52
underlag så inte sten och rötter har sönder själva dammduken

en damm blir till

125245-51
en grävskopa har gjort jobbet

en annan kompis


Jag och en annan liten kompis! Det är våran tussen som vi var tvungna att lämna bort för att stefan blev allergisk. Som tur var kunde Ulf ta hand om honom så vi kan träffa honom ibland


125245-43

jag och en festkompis

Jag träffade en liten priscilla visst är hon vacker! Bara ett år och redan på fest!



125245-42

silltallrik


Vi blev bjudna på en härlig silltallrik med nubbe till och sedan kaffe och kaka och efter följde en jättetrevlig kväll med dans drinkar och en massa surr. Ulf han kan han!




silltallrik

baren ör öppen

Har ni sett en sån härlig bar vår släkting byggt. Den ligger på Alnön och det är så fint!
Vi var ditbjudna tillsammans med Kent och Eva och vi åkte oldsmobile dit.Härligt!


125245-44

Grannfest!

nu var det fredag och det  var dags för granngrillfest! Jag var faktiskt uppe tidigt och handlade,gjorde en maffig sallad, rörde ihop en kall romsås, bakade en görgod kaka som var lite omständig att göra men ack så god, vi dukade långbord på gräsmattan och fixade grillarna och vips så kom alla gäster. Hade bakat bröd som serverades alldels nygräddat och varmt till maten och allt var så gott och trevligt. Tiden rann i väg och vips så var kl 4 och det var hög tid att gå och knyta sig!Tack för en trevlig fest alla trevliga grannar!


125245-48

Surströmmingsfest MUMS

NU var det dags för lite surströmming hemma hos våra kompisar kent och eva (konstigt men vi heter faktiskt lika)Åh vad gott! strömming,pärer,lök,creme fraiche,tomater,kycklingpaj,tacopaj,köttbullar,sill och efterrätt!
Paltkoma direkt! och vägen hem hade plötsligt fram på småtimmarna blivit såååå lång!


125245-49

efterfest

Onsdag kväll  blev det en lite efterfest med maten som blivit över, nästan ännu godare dagen efter. Det var dukat med vit duk och tända ljus och så "vin" förstås. vi avlutade kvällen i vår husvagn över en flaska whisky och några hårdbrödmackor med kaviar!
på torsadegen bar det av hem för förberedelser för "lilla" Sonjas 18 års kalas
På fredagen fyllde hon och vi firade med oxfilé och stort kalas på kvällen när hon kom hem från jobbet.Jessica och farmor och farfar kom och grattade.Moster gun och moa kom och grattade och badade i poolen på söndagen!

regn och rusk

regn och rusk

När himlen öppnade sig tog vi vår tillflykt till barförrådet!

60 årsfest

På söndag fm ringde min lilla morbror och frågade om vi kom på hans 60 årsfest ? självklart säger jag med vän stämma! (Hes sexig bakfylleröst)
Upp vännen! vi måste börja se över husvagnen ! vi ska till Ljusdal sa jag till min man och så blev det!
På måndag em drog vi till min barndomsby ställde upp husvagnen vid min morbrors stuga oc sedan blev det en lugn liten`"förfestkväll" .tisdag morgon var det härligt att vakna i min älskade husvagn och mina pojkar drog iväg och fiskade och jag fick en härlig stund för mig självvid tvåtiden kom syrran och janne och förberedelserna för festen började. Gun hade gjort ett fränt collage och vi visste att födelsedagsbarnets högsta önskan var att få åka till Rio så han fick en liten pengahjälp(räcker kanske till gävle)Vi som överlämnade detta kom direkt från Rio själva iklädda korta kjolar  bikinibh och tidningshattar (grabbarna hade byxor) vi sjöng och spelade på våra instrument( marackas gjorda av cola och ölburkar och grytlock) En given cuccé! Vi fick jättegod tjälknöl och potatissallad och en massa dryck!


Här öppnar tord någon av presenterna!
125245-47

Min lilla dåre

Så var det fredag och vi ska på fest igen! Nu till en kompis till mig och våra gubbar fick också vara med och tur var väl det för efter en rundvandring i det jättestora nyrenoverade vackra huset satte vi oss tillrätta i köket och flaskorna åkte fram. Gud va många goda sorter, inte dumt att åka till mallorca heller! Och naturligtvis måste jag prova alla sorter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gud vad vägen var lång hem! Tur man hade något stadigt att hålla i( eller som höll i mig kanske)nattinatti

Så var det lördag och dags för gatufest igen (jag har ju bara hunnit kliva upp)men måste med bussen 14.20. Vi sulle äta på stekhuset kl 16 så vi hann faktiskt gå en sväng och lyssna på standutblack också. Sedan blev det en härlig köttbit med pompa till och fördrink och rödvin och du vet? sedan löste vi in oss och gick till wallmanstältet en stund, sedan Bishop´s, jerry williams,bishop´s och SEDAN Min galna dotter som ringde och sa att hon tänkte hoppa bungy jump! Aldrig sa jag! Tur jag satt med en drink i näven! Men men det vara bara att rusa dit för man måste ju vara med och se också(hugaligen) F-----n vad rädd jag var men inte hon inte näädå!
Det gick ju trots allt bra! Inte en gång till ska du veta Madde!


Min lilla dåre

Sedan blev det ? -ja just det bishop`s igen ( det behövdes tog en tolva beylis(eller hur det nu stavas)
Nu hade vi blivit hungriga igen så det blev en lite pizzavickning och sedan taxikööööööööööööö var hemma vid fyratiden.

Gatufest!


Ja äntligen har jag tid att skriva lite! Tiden går ju så fort! och lite lat är jag ju också!
Onsdagsgatufesten gick ju bara bra. Vi åkte in med några kompisar och så började surret:) Ja det blir ju så när det är tidigt på kvällen och många mammor och pappor är där med sina små, man känner ju några stycken;)
Träffade syrran med sällskap i daltonstältet och lyssnade på rednex.Sedan drog vi på bishop´s eftersom de serverar så dålig öl innanför området!
Flanerade omkring lite och kikade på nanne sedan Bishop`s igen där jag stämt möte med mina kompisar Lollo och Maria. Gud vad kul att träffa er!!!!!
tillbaka igen och så drog rydell och quick  igång!
Nattbuss hem hade turen att vår busschaufför var snäll och skjutsade hem oss i sin privata bil! Och döm om vår förvåning när även våra snälla kompisar stog där och erbjör skjuts de också! Himla gulligt!och sedan säng sköna säng!
125245-45

RSS 2.0